20.9 C
Kyiv
Субота, 18 Травня, 2024

Власник Forbes Україна Артур Гранц продає права на видання російському олігарху Костянтин Малофєєв через Максима Кріппу

Як повідомляє 360UA.NEWS  у матеріалі: “Подарунок Путіну на річницю “СВО”: російський олігарх Малофєєв викуповує Forbes Україна”, власник української версії Forbes бізнесмен вірменського походження Артур Гранц,  продає видання Максиму Кріппі, довіреній особі російського олігарха Костянтина Малофєєва.

Сторони знаходяться у фазі активних перемовин, Малофєєв вимагає від Кріппи прискоритись, так як український Forbes має стати “подарунком” Володимиру Путіну на річницю “СВО”.

Для російського православного олігарха Костянтина Малофєєва, придбання Forbes Україна, це шанс потрапити у вузьке коло наближених до Володимира Путіна, на кшталт пропагандистки Маргарити Симоньян. Малофєєв власник російського медіа холдингу “Царьград”, спонсор “російської весни” довгий час оббивав пороги Адміністрації Президента РФ з проханням запустити власний політичний проект консервативно-патріотичного спрямування, але “благословення” Путіна так і не отримав.

Нагадаємо, нещодавно росіянам практично вдалося заволодіти глобальним брендом Forbes, через близького до Кремля магната Магомеда Мусаєва, але уже фактично оформлена угода зірвалась після публікації у The Washington Post. “Я щойно купив глобальний Forbes. Ви розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до будь-кого”, – каже Мусаєв на одному із записів, опублікованих WP. Високо оцінили заслуги Мусаєва і в Москві: за повідомленням близького до  Кремля ТГ каналу Образ будущего, “купівля Forbes це визнання того, що одна чесна людина змогла зробити більше, ніж вся російська дипломатія за останні роки”.

Угода з купівлі Forbes Україна знаходиться на завершальній стадії, та оформлюється через довірену особу Костянтина Малофєєва в Україні Максима Кріппу. З початку року, зв’язка Кріппа-Малофєєв через підставних осіб уже придбали декілька крупних українські медіа.

У ЦЕНТРІ УВАГИ
АКТУАЛЬНЕ ЗА ТЕМОЮ