20.9 C
Kyiv
Субота, 18 Травня, 2024

Глава МЗС України Дмитро Кулеба відкидає можливість мирних домовленостей у Стамбулі: “Якесь безумство”

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба рішуче відкидає можливість будь-яких мирних домовленостей у Стамбулі, наголошуючи, що Україна не має жодних намірів учаcті в подібних розмовах. Його заява викликала хвилю обурення та роздумів серед громадськості та політичного співтовариства.

Чому б не обговорити, на які поступки має піти Росія, щоб розв’язати, щоб закінчити цей військовий конфлікт, і зайнятися, зокрема, питаннями відповідальності. Так що так, ми можемо втягнутися в це обговорення поступок, згадати про найулюбленішу історію, яку російський міністр закордонних справ любить усім розповідати, так звані Стамбульські домовленості, яких ніколи не існувало.

Питання, яке ми повинні поставити самі собі – чому ми завжди починаємо розмови з питання про те, на які поступки повинна піти Україна. Ми категорично відкидаємо цю парадигму. Ми достатньо принесли жертв, ми достатньо воювали, і ми заслуговуємо на набагато більшу повагу, ніж обговорення того, чим ще ми можемо пожертвувати.

У ЦЕНТРІ УВАГИ
АКТУАЛЬНЕ ЗА ТЕМОЮ